کد خبر 235733
۲۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۲
قدیمی‌ترین سند مکتوب تعزیه‌خوانی ایران متعلق به خارگ است

بخشدار ویژه خارگ گفت: قدیمی‌ترین سند مکتوب تعزیه‌خوانی ایران متعلق به خارگ است.

به گزارش روابط عمومی استانداری بوشهر، محمدرضا دشتی زاده عصر سه شنبه در حاشیه برپایی تعزیه عاشورا در خارگ اظهار داشت: یکی از آیین هایی که از دیرباز در استان بوشهر همزمان با آغازین روز ماه محرم اجرا می شود، «تعزیه» است که قدیمی‌ترین سند تعزیه ایران مربوط به خارگ است.

وی افزود: تعزیه یک نمایش آئینی و مذهبی است که تلاش می‌کند تا گوشه‌ای از مظلومیت امام حسین (ع) و خاندان مطهرشان را در کربلا را به تصویر بکشد.

بخشدار ویژه خارگ خاطر نشان کرد: قدیمی‌ترین سند مکتوب تعزیه‌خوانی ایران در جزیره خارگ در سال ۱۷۶۵ میلادی به قلم «کارستن نیبور»، جهانگرد آلمانی در دوره کریم‌خان زند ثبت شده که برای تاریخ هنر نمایش ایران در آن دوره بسیار باارزش است.

جهانشیر یار احمدی پژوهشگر و هنرمند بوشهری نیز گفت: بافت فرهنگی استان بوشهر به گونه‌ای بوده که تا زمانی که اثری مطابق با معیارهای فرهنگی این استان ساخته نشود، آن را نمی‌پذیرند و به همین دلیل زمانی که ما تعزیه بوشهر را می‌بینیم متوجه این موضوع می‌شویم که چه شاخصه‌های بومی اقلیمی در فرهنگ تئاتر بوشهر وجود دارد که در هیچ کجای کشور مثل آن را نمی‌توان یافت.

وی افزود: در هیچ جای استان بوشهر چیزی به عنوان تکیه برای تعزیه وجود ندارد و تعزیه استان بوشهر بیشتر به عنوان یک تعزیه میدانی شناخته شده است.

یار احمدی عنوان کرد: جلال، جبروت و شکوه تئاتر استان بوشهر در اجرای میدانی آن بوده و بیش از آنکه به محتوای آن پرداخته شود به اجرا و جلوه‌های بصری آن توجه می‌شود.

نویسنده و کارگردان بوشهری با اشاره به این موضوع که کهن‌ترین سند تعزیه ایران مربوط به استان بوشهر است اظهار داشت: کهن‌ترین سند تعزیه ایران در سال ۱۷۶۵ میلادی در خارگ رخ داده ولی متأسفانه در بیش از ۹۰ درصد آثار پژوهشی موجود در حوزه تئاتر هیچکس به این سند اشاره نکرده که این از مصیبت‌های دورافتادگی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha